x 
Košarica je prazna.
Online konzultacije

 x 
Košarica je prazna.

Kovrčava kosa jedan je od najzahtjevnijih tipova kose. Kovrče se ne priljubljuju čvrsto uz vlasište poput ravne kose i stoga imaju ograničen kontakt s lojem na vlasištu. Prirodno podignuta kosa od vlasišta također ima manje ravnomjeran zaštitni sloj vlasišta. Zbog toga je kovrčava kosa izuzetno osjetljiva na štetne utjecaje. Sve su to razlozi da svoju kovrčavu kosu brižno njegujete, a ispravna njega omogućit će vam da ukrotite svoje divlje kovrče i krhku nestašnu kosu pretvorite u meke i svilene kovrče.

Kako njegovati kovrčavu kosu?

  • Kod kovrčave kose odabir pravilnih preparata za njegu posebno je važan. Šamponi, kao i ostali preparati nikako ne bi trebali sadržavati sulfate i silikone, jer je kovrčava kosa posebno osjetljiva na njih.
  • Birajte preparate s uljima jer će oni obložiti vlas svjetlucavim zaštitnim filmom te održati strukturu kovrča.
  • Nakon pranja omotajte ručnik oko kose i nježno ga pritišćite da upije vodu nakon pranja. Nikad nemojte trljati kosu ručnikom da je osušite.

Savjet +

  • Šišanje kose blago postepeno dat će vašim kovrčama osobitu živahnost. Međutim, upamtite da ne smijete prekratko ošišati gornji sloj kose. Inače bi vam se mogao dogoditi strahoviti „izgled pudla“
  • Ne perite ju svakoga dana! Pranjem šamponom uklanjate zaštitne lipide iz kose.
  • Ne perite kosu vrućom vodom! Postavite temperaturu vode između hladne i tople. Na kraju najduži dio kose isperite hladnom vodom
  • Koristite svilenu jastučnicu.

Proizvodi za kovrčavu kosu

Proizvodi za dobijanje kovrčave kose

Proizvodi za poticanje stvaranja kovrčave kose

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više o tome kako smo se prilagodili EU uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Više informacija Ok